Τα αρωματικά φυτά ως καρυκεύματα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Τα αρωματικά φυτά ως καρυκεύματα

Σύκου, Βασιλική

Τα βότανα παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη διατροφή, που έχει από παλιά αναγνωριστεί σε κάθε μαγειρική παράδοση. Γιατί τα βότανα και διάφορα αρωματικά φυτά χρησιμοποιούνται καταρχήν στο μαγείρεμα τόσο για την γεύση τους όσο και για τις χωνευτικές και συντηρητικές τους ιδιότητες. Από την άποψη της πέψης, τα πτητικά έλαια είναι τα πιο σημαντικά συστατικά των βοτάνων, και βρίσκονται ειδικότερα στα φυτά της οικογένειας της μέντας, της μαντζουράνας, του δυόσμου και του δενδρολίβανου. Αλλά τα μαγειρικά βότανα περιέχουν επίσης τανίνες, πικρές ουσίες αλλά και διάφορα ενεργά συστατικά. Πολλά ακόμη διαθέτουν αντισηπτική δράση όπου η μολυσμένη τροφή είναι απειλή και για την υγεία. Το φάσμα των βοτάνων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην μαγειρική είναι τεράστιο και αν χρησιμοποιηθούν με φαντασία και μεράκι, δεν θα προσθέσουν μόνο νοστιμάδα και ποικιλία στη διατροφή αλλά ανοίγουν και καινούριους δρόμους στις διατροφικές συνήθειες.

Thesis
NonPeerReviewed

Αρωματικά φυτά
Διατροφή - Ποιότητα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.