Κυριότερος εχθρός της μηλιάς quadraspidiotus perniciosus στο νομό Φλώρινας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Κυριότερος εχθρός της μηλιάς quadraspidiotus perniciosus στο νομό Φλώρινας

Καϊόγλου, Σωτηρία

Οι δενδρώδεις καλλιέργειες στηρίζουν ένα μεγάλο μέρος του γεωργικού εισοδήματος της Ελλάδος και η δενδροκομική παραγωγή, που κατά ένα μεγάλο ποσοστό εξάγεται, παρουσιάζει μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Μεγάλη πρόοδο στη δενδροκομική παραγωγή έχει γίνει την τελευταία τριακονταετία. Η εκπόνηση της μελέτης αυτής διεξήχθη στο Νομό Φλώρινας, για το ότι είναι μια περιοχή με αυξημένη παραγωγή μήλων, ανωτέρας ποιότητας, λόγω των ιδανικών καιρικών συνθηκών για την καλλιέργεια τους. Η μελέτη χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο είναι το γενικό μέρος, το οποίο αναφέρεται στα μορφολογικά χαρακτηριστικά της μηλιάς, στις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής (κλίμα, θερμοκρασία, ηλιοφάνεια, βροχόπτωση, υγρασία, έδαφος), στις καλλιεργητικές φροντίδες (άρδευση, λίπανση, κλάδευμα), στις ποικιλίες της μηλιάς και στην συγκομιδή. Το δεύτερο είναι το ειδικό μέρος, το οποίο αναφέρεται στο είδος Quadraspidiotus perniciosus (Comstock), Hemiptera-Diaspididae (ταξινόμηση, μορφολογία, βιολογία, ζημιές, καταπολέμηση).

Thesis
NonPeerReviewed

Μηλιά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.