Βιολογία και καταπολέμηση του ωιδίου της τομάτας (leivellula taurica)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Βιολογία και καταπολέμηση του ωιδίου της τομάτας (leivellula taurica)

Καλούδης, Λεωνίδας

Το θέμα της εργασίας αυτής έχει να κάνει με το ωίδιο της τομάτας (Leveillula taurica), το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους παραγωγούς, γιατί προκαλεί σοβαρές ζημιές στην καλλιέργεια της τομάτας και η αντιμετώπισή του έχει καταστεί αρκετά δύσκολη. Το πρόβλημα αυτό πήρε μεγάλες διαστάσεις και το ωίδιο εμφανίστηκε με μορφή επιδημίας, όταν έγινε αλλαγή της καλλιεργούμενης επί χρόνια ποικιλίας Ατσέ, από το υβρίδιο Galli (F1), το οποίο υπερέχει σε παραγωγικότητα, ποιότητα προϊόντος και εμπορική αξία. Το ωίδιο προκαλεί σημαντικές ζημιές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παρακάτω φαίνεται πόσο σοβαρές είναι οι επιπτώσεις της ασθένειας, τόσο στην ποιότητα, όσο και στην ποσότητα του προϊόντος.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά - Ασθένειες
Τομάτες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.