Το οδοιπορικό των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Το οδοιπορικό των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα

Σοφιανίδου, Μαλαματή

Στο Οδοιπορικό των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών ,γίνεται μια αναφορά σε φυτά που καλλιεργούνται αλλά και αυτοφύονται σε κάποιους από τους νομούς της Ελλάδας ,τα οποία παρουσιάζουν παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η Ελλάδα όπως γνωρίζουμε είναι μια χώρα πλούσια σε φυτικό βασίλειο στον κόσμο, με 6.000 είδη φυτών, γι’αυτό και συναντάμε χιλιάδες φυτά σε κάθε γωνία της από την αρχαιότητα ακόμα. Φυτά τα οποία είτε τα βρίσκουμε στην φύση είτε τα καλλιεργούμε και τα χρησιμοποιούμε για αρωματικές χρήσεις αλλά ακόμα και για φαρμακευτικούς σκοπούς. Δίνουν επίσης εναλλακτικές λύσεις στη σημερινή γεωργία όπως την αξιοποίηση οριακών εκτάσεων , την οικολογική γεωργία , την παραγωγή νέων προιόντων. Γνωστό για την επιστημονική του υποστήριξη και ανάπτυξη του κλάδου είναι το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. ( Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας ) το οποίο έχει σκοπό να δημιουργηθούν νέες ποικιλίες ή υβρίδια που να υπερέχουν σε απόδοση, προσαρμοστικότητα, και τυποποίηση των τελικών προιόντων ,ώστε να δωθούν στην καλλιέργεια και να αξιοποιήσουν τις οριακές εκτάσεις για να αυξήσουν το γεωργικό εισόδημα των καλλιεργητών.

Thesis
NonPeerReviewed

Αρωματικά φυτά
Φαρμακευτικά φυτά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.