Μελέτη των κυριότερων λεπιδόπτερων της ροδακινιάς στο νομό Πέλλας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Μελέτη των κυριότερων λεπιδόπτερων της ροδακινιάς στο νομό Πέλλας

Σαββίδου, Άννα

Σκοπός της μελέτης αυτής, είναι η παρουσία των κυριότερων ειδών Λεπιδοπτέρων της ροδακινιάς και τα μέσα αντιμετώπισής τους στον Ν. Πέλλας, ο οποίος θεωρείται ένας από τα σπουδαιότερα κέντρα παραγωγής ροδάκινων στην Ελλάδα. Τα νέα στοιχεία τα οποία αναφέρονται στους νέους εχθρούς αυτούς και στην καταπολέμησή τους, μπορεί να αποβούν χρήσιμα για κάθε ενδιαφερόμενο και κυρίως στους δεντροκαλλιεργητές της Ελλάδος. Τα έντομα αποβαίνουν επιβλαβή στις καλλιέργειες, κυρίως με τα στοματικά αυτών μόρια και μετά με τις ωοτοκίες, περιττώματα, τοξικά και άλλα. Οι ζημιές που προκαλούν στον ξενιστή τους είναι άμεση ή έμμεση. Άμεση θεωρείται η ζημιά που προκαλεί το έντομο με τα στοματικά του μόρια, αφαιρώντας φυτικούς ιστούς ή χυμό, εγχέοντας στο ξενιστή τοξίνες κατά τη βρώση ή την ωοτοκία του, τραυματίζοντας τον ξενιστή κατά την εισαγωγή των ωών του στους ιστούς του, μειώνοντας την αξία του προϊόντος με την παρουσία ζωντανών εντόμων, πτωμάτων, εκδυμάτων ή κοπράνων τους σε αυτό. Έμμεση, είναι η ζημιά, όταν το έντομο μεταδίδει φυτοπαθογόνους μικροοργανισμούς και γενικότερα παθογόνα στον ξενιστή.

Thesis
NonPeerReviewed

Φρούτα - Ασθένειες και επιβλαβή έντομα
Ροδακινιά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.