Εξαγορές και συγχωνεύσεις από το 1999 έως το 2003

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Εξαγορές και συγχωνεύσεις από το 1999 έως το 2003

Καμπέρη, Γεωργία

Η διαδικασία των εξαγορών και των συγχωνεύσεων, ως μέσο για τη δημιουργία ισχυρών ελληνικών επιχειρήσεων, ικανών να ανταποκριθούν επιτυχώς στα δεδομένα του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού, λίγο-πολύ είχε μπει στη γωνία. Άλλωστε, τα κίνητρα, το νομικό καθεστώς που επικρατούσε στην Ελλάδα δεν δημιουργούσε ευνοϊκές συνθήκες. Σήμερα, παρά την αποτυχία της πολυσυζητημένης συγχώνευσης Εθνικής - Alpha Bank, το θέμα είναι στην επικαιρότητα. Για ορισμένους, λόγω της κρί¬σης στη Σοφοκλέους (συγχώνευση των εισηγμένων θυγατρικών που πλέον δεν αποδίδουν), για άλλους επειδή τα επιχειρηματικά τους σχέδια δεν χωρούν στα στενά εθνικά πλαίσια, επειδή δεν συμβιβάζονται με την ύπαρξη και τη λειτουργία μικρών «εθνικών» επιχειρήσεων.

Thesis
NonPeerReviewed

Συγχώνευση τραπεζών
Συγχωνεύσεις
Εξαγορές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.