Σχεδιασμός συναρμολογούμενου ηλεκτρικού οχήματος πόλης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Σχεδιασμός συναρμολογούμενου ηλεκτρικού οχήματος πόλης

Χαραλαμπίδης, Γεώργιος

Μια από τις μεγαλύτερες ανάγκες στις μεγαλουπόλεις είναι η κάλυψη μεγάλων αποστάσεων μέσα σε αυτές. Πολλές φορές οι αστικές συγκοινωνίες δεν προσφέρουν την ιδανική μετακίνηση. Έτσι κάποιοι προσφεύγουν στην χρήση οχημάτων Ι.Χ. που δεν προορίζονται για την πόλη και ο αριθμός τους σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνει το όριο αντοχής της κάθε πόλης με αποτέλεσμα να προκαλούνται συνωστισμοί με αρνητικές συνέπειες τόσο στις αστικές συγκοινωνίες όσο και στους ίδιους. Τα οχήματα αυτά όπως θα δούμε παρακάτω είχαν ξεκινήσει να κατασκευάζονται με την χρήση των μηχανών εσωτερικής καύσης. Σήμερα από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες δημιουργείται η τάση για την αντικατάσταση των μηχανών εσωτερικής καύσης με ηλεκτρικούς κινητήρες. Την τάση αυτή την ενθαρρύνει η ανάπτυξη της τεχνολογίας σε πολλούς τομείς που σχετίζεται με την ηλεκτροκίνηση (μπαταρίες νέας τεχνολογίας, ηλεκτροκινητήρες νέας τεχνολογίας και ανάπτυξη της ηλεκτρονικής). Παρόλα αυτά ακόμα και τα ηλεκτρικά οχήματα με τον τρόπο που κατασκευάζονται δεν είναι απόλυτα φιλικά με το περιβάλλον όχι όμως άμεσα κατά την λειτουργία τους αλλά έμμεσα κατά την αναπλήρωση της ενέργειας.

Thesis
NonPeerReviewed

Σχέδιο, Βιομηχανικό
Αυτοκίνητα - Περιβαλλοντικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.