Σχεδιασμός επίπλων από επαναχρησιμοποιημένες παλέτες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Σχεδιασμός επίπλων από επαναχρησιμοποιημένες παλέτες

Θεοχαρίδης, Σάββας

Στο περιεχόμενο της παρακάτω εργασίας αναλύεται η σημασία της ‘επαναχρησιμοποίησης’ (reuse) γενικά, αλλά και πιο συγκεκριμένα για την επαναχρησιμοποίηση των ξύλινων παλετών, με έμφαση στην δημιουργία ενός προϊόντος σε 3D σχεδιασμό αλλά και την κατασκευή του σχεδίου. Στην εργασία περιλαμβάνονται δύο 3D σχέδια με την βοήθεια σχεδιαστικού προγράμματος. Επίσης υπάρχουν πολλές πληροφορίες, με πολλά παραδείγματα και εικόνες ενώ γίνεται και αναφορά στον οικολογικό σχεδιασμό (ecodesign). Πιο αναλυτικά αναφέρεται στις ξύλινες παλέτες ενώ και ο σχεδιασμός γίνεται με αυτήν την φιλοσοφία και στα δύο σχέδια και όχι με την επαναχρησιμοποίηση κάποιου άλλου υλικού. Γίνεται και αναφορά στα προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία των σχεδίων. Ο σκοπός της εργασίας είναι να δημιουργεί ιδέες και λύσεις για την καθημερινότητα, με σκοπό να βελτιωθεί το περιβάλλον και o άνθρωπος από οικονομικής άποψης. Η εργασία συμπεριλαμβάνει και τις οδηγίες κατασκευής του επίπλου αναλυτικά με όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικολογία
Σχέδιο, Βιομηχανικό

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.