Η μόδα και ο βιομηχανικός σχεδιασμός ρούχων = Fashion design

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Η μόδα και ο βιομηχανικός σχεδιασμός ρούχων = Fashion design

Βουρτζούμη, Ελπινίκη

Η ακόλουθη πτυχιακή εργασία αφορά τη μόδα και το βιομηχανικό σχεδίασμά ενδυμάτων. Αρχικά θα γίνει αναφορά στην ενδυμασία γενικά. Η ενδυμασία από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ανθρώπινης ύπαρξης αποτέλεσε ένα από τα πιο βασικά πράγματα στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου. Αρχικά τα ρούχα ήταν ένα μέσο προστασίας από τις καιρικές συνθήκες και φυσικά ένα μέσο για να προκαλέσει φόβο στα άγρια ζώα ή στους “ιθαγενείς”. Έπειτα θα ακολουθήσει μία ιστορική αναδρομή της μόδας. Η μόδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή των ανθρώπων από πολύ παλιά μέχρι και σήμερα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μία κατηγοριοποίηση των γυναικείων ενδυμάτων. Τα γυναικεία ρούχα μπορούν να διαχωριστούν ανάλογα με την περίσταση που θα φορεθούν, από την εποχή στην οποία απευθύνονται αλλά και από το στιλ που φοράει η κάθε γυναίκα. Η πτυχιακή μου εργασία τελειώνει με κάποια συμπεράσματα που προκύπτουν μέσα απ’ όλη αυτή την διαδικασία που έγινε μέχρι να ολοκληρωθει. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να αναδειχτεί ο ρόλος του Βιομηχανικού Σχεδιαστή στο σχεδιασμό ρούχων.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομηχανικός σχεδιασμός
Ένδυση και ενδύματα - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.