Υλικά για το σχεδιασμό αθλητικών ειδών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Υλικά για το σχεδιασμό αθλητικών ειδών

Μαυρομμάτη, Ευαγγελία
Ζεϊμπόγλου-Ζεμεράκη, Σοφία

Ο σκοπός της εργασίας είναι·να αναδειχθούν τα συνεχώς νέα προϊόντα που υιοθετούν οι αθλητικοβιομηχανίες για να προσεγγίσουν το καταναλωτικό κοινό προσφέροντας τις καλύτερες αποδόσεις,άνεση και λειτουργικότητα με νέες,καινοτόμες ιδέες.Τα κεφάλαια που ακολουθούν αναφέρονται συνοπτικά παρακάτω: Γίνεται μια εισαγωγή για την υιοθέτηση νέων υλικών στην αγορά. Ακολουθεί μια αναφορά στον βιομηχανικό σχεδιασμό και την εξέλιξή του μέχρι σή μερα καθώς και στο αθλητικό προϊόν που αναπτύσσεται διαρκώς ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς. Παρακάτω αναλύονται τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο άθλημα του ski και του snowboard και ιδιαίτερα στα υλικά για τα πέδιλα τους. Στη συνέχεια αναφέρεται στα υλικά για την κατασκευή ποδοσφαιρικών μπαλών αλλά και παπουτσιών. Ακολουθεί το κεφάλαιο της καλαθοσφαίρισης και τα υλικά για τις μπάλες και τα αθλητικά παπούτσια που χρησιμοποιούνται γι’αυτό το άθλημα.Όπως επίσης και τα καινοτόμα προϊόντα που χρησιμοποιούν κάποιες μεγάλες εταιρείες. Στη συνέχεια,αναφέρονται τα αθλήματα του στίβου· η σφαιροβολία, η σφυροβολία,ο ακοντισμός και η δισκοβολία όπως και τα υλικά για τη σφαίρα,τη σφύρα,το ακόντο και το δίσκο. Μέσα από όλη αυτή την έρευνα καταλήγουμε στο πως η τεχνολογία ανακαλύπτοντας συνεχώς νέα υλικά και μεθόδους βελτιώνει την ποιότητα των αθλημάτων και τις επιδόσεις των αθλητών. Κλείνοντας αναφέρονται όλες τις πηγές και τα site από τα οποίο αντλήσαμε τις πολύτιμες πληροφορίες μας για να ολοκληρώσουμε αυτή την εργασία.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομηχανικός σχεδιασμός
Αθλητισμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.