Η διεθνής αγορά ετοίμων προϊόντων γούνας και το εξωτερικό εμπόριο των ελληνικών επιχειρήσεων στη διεθνή αγορά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Η διεθνής αγορά ετοίμων προϊόντων γούνας και το εξωτερικό εμπόριο των ελληνικών επιχειρήσεων στη διεθνή αγορά

Ζυγούρας, Νικόλαος

Σκοπός της εργασίας είναι η αποτύπωση της τρέχουσας θέσης της του κλάδου γούνας μέσα από τα τελευταία στοιχεία που παρουσιάζονται από τις πιο πρόσφατες μελέτες και καταγραφές, με έμφαση στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται και στην κατασκευαστική στρατηγική που αντιπροσωπεύει το σημερινό πρόσωπο της βιομηχανίας της γούνας στην Ελλάδα. Tο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα, ενώ έχει πάρει πια το χρώμα τις παγκοσμιοποίησης. Ο κλάδος της γουνοποιίας έχει επηρεαστεί σημαντικά από την δυναμική εισαγωγή της Κίνας, την πρόοδο των μεταφορών και την κατάργηση των συνόρων. Παρόλα αυτά η Ελλάδα με επίκεντρο τη Δυτική Μακεδονία, διατηρεί έντονα το προσωπικό της χρώμα, ίσως γιατί ο κλάδος παραμένει εντάσεως εργασίας, στηρίζεται δηλαδή στον άνθρωπο ιδιαίτερα στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις με κύριο ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα την τεχνογνωσία που διατηρήθηκε και συνεχίστηκε ανά τους αιώνες. Το θέμα της πτυχιακής εργασίας είναι η διεθνής αγορά ετοίμων προϊόντων γούνας και το εξωτερικό εμπόριο των ελληνικών επιχειρήσεων στη διεθνή αγορά.

Thesis
NonPeerReviewed

Γούνα
Γουνοποιία
Διεθνής αγορά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.