Μέτρηση καινοτομικότητας των επιχειρήσεων της νήσου Χίου: μελέτη για την ύπαρξη cluster επιχειρήσεων στον τομέα της μαστίχας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2010 (EL)

Μέτρηση καινοτομικότητας των επιχειρήσεων της νήσου Χίου: μελέτη για την ύπαρξη cluster επιχειρήσεων στον τομέα της μαστίχας

Αϊβαλιώτης, Ευάγγελος

Στη σύγχρονη εποχή αυτό που μετράει προκειμένου μια επιχείρηση να μπορέσει να ξεχωρίσει προσφέροντας στην αγορά είτε διαφορετικά αγαθά είτε διαφορετικές υπηρεσίες, είναι η δυναμική που έχει να λαμβάνει και να αναγνωρίζει στη δομική εξέλιξη του βιομηχανικού κλάδου καθώς και τη θέση που έχει αλλά και που θα μπορούσε να αποκτήσει στο μέλλον. Στη συγκεκριμένη εργασία θα αξιολογηθούν οι καινοτόμες δράσεις βοηθούν την επιχείρηση να επηρεάσει το περιβάλλον δράσης, αλλά και πως το περιβάλλον τη παρακίνησε να βελτιωθεί και να ισχυροποιήσει τη θέση της στην αγορά. Στη παρούσα μελέτη θα δούμε πως μέσα από καινοτόμες δράσεις οι οποίες είναι απόρροια των clusters, μπορεί η μαστίχα της Χίου να γίνει ακόμα ποιο εμπορεύσιμο και ανταγωνιστικό προϊόν στη παγκόσμια αγορά.

Thesis
NonPeerReviewed

Μαστίχα - Ελλάδα - Χίος
Καινοτομία (επιχείρηση)


Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.