Αποτύπωση καρέκλας και παρουσίαση σε βίντεο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Αποτύπωση καρέκλας και παρουσίαση σε βίντεο

Ανδρεόπουλος, Δημήτριος

Οι τεχνίτες σχεδίαζαν πρώτα σε χαρτί το σχέδιο της καρέκλας και μετά άρχιζαν να το κατασκευάζουν. Ήταν στη φαντασία και στην τέχνη του κάθε τεχνίτη το σχέδιο που θα ακολουθούσε. Μόλις συμφωνούσε ο πελάτης στο σχέδιο και στο κόστος αυτής, ξεκινούσε η κατασκευή της. Ο σκελετός της καρέκλας ήταν το πρώτο στάδιο, κόβανε με το πριόνι τα ξύλα που χρειαζόντουσαν για το σκελετό και τα σφίγγανε με τη μέγγενη (εργαλείο που συσφίγγει τα ξύλα) για να μπορούν να τα δουλέψουν. Ύστερα παίρνανε το μπλάνι και μπλάνιζαν τα ξύλα για να τα φτιάξουν στρογγυλά ή τετράγωνα, ανάλογα με το σχέδιο της καρέκλας. Μετά ξύνανε το ξύλο με ένα μαχαίρι και με μια ξυλόρασπα τρώγανε το περίσσευμα. Στο επίπεδο της βιομηχανίας, ο όρος μετρήσεις διαστάσεων αφορά διαδικασίες προσδιορισμού γραμμικών και γωνιακών μεγεθών, τεμαχίων, προϊόντων βιομηχανικής κατασκευής, ή συγκεκριμένων χαρακτηριστικών τους. Αυτά τα μεγέθη μετρώντας και εκφράζονται από τυποποιημένες μονάδες μήκους και γωνίας. Σε ένα πιο διευρυμένο επίπεδο, ο όρος μετρήσεις διαστάσεων επίσης αναφέρεται σε διαδικασίες εκτίμησης αρμόδιων γεωμετρικών χαρακτηριστικών που μπορούν να επηρεάσουν τόσο την αξιοπιστία των μετρήσεων ενός κομματιού όσο και τη λειτουργική επάρκειά του. Τέτοιες μετρήσεις αφορούν παρεκκλίσεις από μία ιδεατή μορφή ή από μία επιφάνεια θεωρητικά λεία, χωρίς ευδιάκριτη υφή.

Thesis
NonPeerReviewed

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.