Περιβαλλοντικά ευαίσθητος σχεδιασμός - eco design

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Περιβαλλοντικά ευαίσθητος σχεδιασμός - eco design

Κορέντζελου, Μαριάννα
Αγόλη, Μαρσέλ

Η εργασία αυτή ασχολήθηκε με τον οικολογικό σχεδιασμό και τι περιλαμβάνει αυτός. Αρχικά δόθηκε ο ορισμός του οικολογικού σχεδιασμού οι στρατηγικές του αλλά και τα πλεονεκτήματα του . Στην συνέχεια παρατέθηκαν παραδείγματα από διάφορες κατηγορίες οικολογικών προϊόντων και οι λόγοι όπου αυτά τα προϊόντα χαρακτηρίζονται ως οικολογικά. Επίσης αναφέρονται οι σχεδιαστές ή οι εταιρείες σχεδίασης ,οι κατασκευαστές ή οι εταιρείες κατασκευής, οι χώρες προέλευσης τους, τα κύρια υλικά ή και εξαρτήματα των προϊόντων καθώς και τυχών βραβεία που έχουν κερδίσει. Κατανοώντας πλήρως τη σημασία του οικολογικού σχεδιασμού και πότε ένα προϊόν χαρακτηρίζεται οικολογικό , σχεδιάστηκαν έξη διαφορετικά οικολογικά προϊόντα. Στο κάθε ένα αναφέρονται οι στρατηγικές οικολογικής σχεδίασης που ακολουθηθήκαν ,τα υλικά κατασκευής τους αλλά και πως αυτά τα προϊόντα μπορούν να εφαρμοστούν στο περιβάλλον χρήσης τους .

Thesis
NonPeerReviewed

Οικολογία
Βιομηχανικός σχεδιασμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.