Μελέτη και ανάλυση επίδοσης πρωτοκόλλων πρόσβασης μέσου ασύρματων μητροπολιτικών δικτύων (WMAN)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Μελέτη και ανάλυση επίδοσης πρωτοκόλλων πρόσβασης μέσου ασύρματων μητροπολιτικών δικτύων (WMAN)

Αναγνωστόπουλος, Ιωάννης

Η αύξηση των υπηρεσιών που απαιτούν μεγάλους ρυθμούς μεταγωγής, δρομολόγησης και μεταφοράς καθώς και η απαίτηση για διασύνδεση στο διαδίκτυο, με ευκολία και από οποιοδήποτε γεωγραφικό σημείο, οδήγησαν σε μια ταχεία ανάπτυξη ευρυζωνικών συνδρομητικών τεχνολογιών. Η ευρυζωνική πρόσβαση μπορεί να καλύψει τις κλασικές ανάγκες πρόσβασης στο Παγκόσμιο Ιστό ( world wide web access ),της καταφόρτωσης ( download ) αρχείων, αλλά και να προσφέρει το επικοινωνιακό υπόβαθρο για εφαρμογές πολυμέσων (multimedia applications). Η αύξηση των υπηρεσιών που απαιτούν μεγάλους ρυθμούς μεταγωγής, δρομολόγησης και μεταφοράς καθώς και η απαίτηση για διασύνδεση στο διαδίκτυο, με ευκολία και από οποιοδήποτε γεωγραφικό σημείο, οδήγησαν σε μια ταχεία ανάπτυξη ευρυζωνικών συνδρομητικών τεχνολογιών. Η ευρυζωνική πρόσβαση μπορεί να καλύψει τις κλασικές ανάγκες πρόσβασης στο Παγκόσμιο Ιστό ( world wide web access ),της καταφόρτωσης ( download ) αρχείων, αλλά και να προσφέρει το επικοινωνιακό υπόβαθρο για εφαρμογές πολυμέσων (multimedia applications). Οι ευρυζωνικές συνδέσεις χρησιμοποιούνται πλέον για τηλεφωνία, χρησιμοποιώντας τεχνολογία voice-over-Internet protocol ( VoIP ), για υπηρεσίες βίντεο κατά απαίτηση (Video on Demand), υψηλής ευκρίνειας τηλεόραση ( high definition television ), υπηρεσίες διασκέδασης κλπ. Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι όλες οι παραπάνω υπηρεσίες προσφέρονται ήδη μέσω καλωδιακών ευρυζωνικών συστημάτων οπτικής ίνας ( fiber-to-the-home ) ή ψηφιακών συνδρομητικών γραμμών ( xDSL ) που έχουν ως φυσικό μέσο το χαλκό.

Thesis
NonPeerReviewed

Ασύρματη επικοινωνία, Συστήματα της

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.