Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Ανεργία

Παπανέστορας, Χρήστος

Το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε σε αυτήν την εργασία είναι το φαινόμενο της ανεργίας και η εξέλιξη της στη χώρα μας. Θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτήν την εργασία μας να βρούμε τους λόγους στους οποίους οφείλεται η έξαρση της κατάστασης αυτής, ποιες ηλικίες μαστίζει περισσότερο, τι προβλήματα προκαλεί και πως θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε σαν κοινωνία γενικότερα· Τέλος θα καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα τα οποία θα προκύψουν από την παρούσα έρευνα μας. Η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2007 από τις ΗΠΑ άργησε να φτάσει στην Ελλάδα για διάφορους λόγους , αλλά δυστυχώς δεν την άφησε τελικά ανεπηρέαστη. Ακόμη και προς το τέλος του 2008 λίγοι ήταν αυτοί στην χώρα μας που είχαν κατανοήσει τι πραγματικά συνέβαινε στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην δικιά μας . Κατά τη διάρκεια του 2009 άρχισε να γίνεται αντιληπτό και φανερό ότι η πορεία των ελληνικών οικονομικών πραγμάτων ήταν ανησυχητική αλλά μόνο προς το τέλος του χρόνου έγινε φανερό πόσο κοντά στην καταστροφή βρίσκονταν η ελληνική οικονομία. Η εντεινόμενη οικονομική κρίση και ύφεση επέφερε ραγδαία μείωση της παραγωγικής δραστηριότητας, την διακοπή χορήγησης δανείων από τις τράπεζες, τη μείωση των επενδύσεων από το κράτος και τις επιχειρήσεις καθώς και τον περιορισμό της ζήτησης από τους καταναλωτές (μείωση μισθών, συντάξεων και αύξηση της φορολογίας). Η δραματική αυτή επιδείνωση είχε φυσικά άμεσο αντίκτυπο στο μέτωπο της απασχόλησης, με τις δυσμενείς συνέπειες να πλήττουν κυρίως τον ιδιωτικό τομέα. Η μείωση της ζήτησης επέφερε περικοπή θέσεων εργασίας με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να κλείνουν, άλλες να μεταφέρονται σε γειτονικές χώρες με φτηνότερο εργατικό δυναμικό και άλλες απλά να κάνουν περικοπές στις θέσεις εργασίας που διέθεταν.

Thesis
NonPeerReviewed

Ανεργία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.