Εισαγωγή στην ταχεία κατασκευή καλουπιών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Εισαγωγή στην ταχεία κατασκευή καλουπιών

Λαμπίρη, Χριστίνα

Με την τεχνολογία της ταχείας κατασκευής πρωτοτύπων (ΤΚΠ) μπορούν να δημιουργηθούν φυσικά πρωτότυπα μέσα σε διάστημα ωρών αντί για εβδομάδων, διευκολύνοντας έτσι την μετάδοση και αποδοχή νέων ιδεών καθώς και την επιτάχυνση παραγωγικών διαδικασιών αφού ο εντοπισμός και η διόρθωση λαθών γίνεται άμεσα στα αρχικά στάδια του σχεδιασμού. Η ταχεία πρωτοτυποποίηση εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και αρκετό καιρό σε όλο τον κόσμο. Ένας τομέας της ταχείας κατασκευής που γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση τα τελευταία χρόνια είναι η ταχεία κατασκευή καλουπιών. Με την ανάπτυξη αυτόύ του τομέα έχουμε μείωση χρόνου, κόστους τη δυνατότητα δημιουργίας πολύπλοκων μορφών αλλά και τη δυνατότητα κατασκευής καλουπιών που θα ήταν αδύνατον να κατασκευαστούν με οποιαδήποτε άλλη συμβατική τεχνολογία. Παρέχεται η δυνατότητα για καλή διαστατική ακρίβεια και αντοχή. Υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει πρώτα να ξεπεραστούν για να γίνει αυτή η τεχνολογία πιο ισχυρή και το βασικότερο ίσως είναι αυτό των υλικών αφού χρησιμοποιούνται πούδρες μετάλλων, πλαστικών, κεραμικών και συνθετικών, αφροί ή σπρέι. Σιγά σιγά βρίσκονται λύσεις˙ πράγμα που κάνει την ταχεία κατασκευή να προχωρά με μεγάλα βήματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Μηχανουργική τεχνολογία (χύτευση, καλούπια, πρέσσες, τόρνοι)
Τυποποίηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.