Εξωτικά φρούτα: παραγωγή και εμπορία μπανάνας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Εξωτικά φρούτα: παραγωγή και εμπορία μπανάνας

Παυλίδη, Μαρία

Το θέμα της διατριβής αυτής είναι η παραγωγή και εμπορία μπανάνας. Αρχικά, θα αναπτυχθούν κάποια γενικά στοιχεία για το φυτό, αναλύοντας την ιστορία του, την προέλευση του, τα είδη και τις ποικιλίες του. Στο βασικότερο μέρος της διατριβής, θα αναφερθεί στην διεθνή παραγωγή με κύρια χώρα παραγωγής την Ινδία, καθώς και για την ελληνική παραγωγή δίνοντας βάση στις καλλιεργούμενες εκτάσεις της Κρήτης. Θα παρουσιαστούν οι εισαγωγές και εξαγωγές του προϊόντος, με την Αμερική και το Εκουαδόρ να κατέχουν την πρώτη θέση αντίστοιχα. Η ποιότητα, οι τιμές και το μάρκετινγκ είναι μερικά από τα κεφάλαια που θα αναπτυχθούν, όπως και ο Πόλεμος της μπανάνας που αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός στην ιστορία της. Τέλος, θα αναφερθεί ο κανονισμός κοινής οργάνωσης αγοράς μπανανών (404/93), καθώς και στις μεταρρυθμίσεις που ορίστηκαν κατά το πέρασμα των ετών.

Thesis
NonPeerReviewed

Φρούτα στην ανθρώπινη διατροφή
Αγροτικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.