Πρότυπα και νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2005 (EN)
Πρότυπα και νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων

Κατσούλη, Σοφία

Η παρούσα εργασία ασχολείται με την ασφάλεια τροφίμων, μέσω της παρουσίασης της Ανάλυσης Επικινδυνότητας στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου-HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) στη βιομηχανία τροφίμων. Αρχικά παρουσιάζεται μια ανασκόπηση της ιστορίας και της αναγκαιότητας εισαγωγής του συστήματος. Στη συνέχεια, γίνεται εκτενής αναφορά στις διάφορες κατηγορίες κινδύνων που συναντώνται στα τρόφιμα και επιπλέον γίνεται αναφορά και σε άλλα συστήματα, όπως η Ορθή Βιομηχανική Πρακτική (Good Manufacturing Practice-GMP) και η Ολική Ποιότητα, που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του HACCP. Παρακάτω περιγράφονται και αναλύονται οι επτά αρχές του συστήματος και η μεθοδολογία ανάπτυξης ενός σχεδίου HACCP από μια βιομηχανία τροφίμων. Επιπλέον παρουσιάζεται ένα παράδειγμα εφαρμογής του HACCP στην Βιομηχανία Τροφίμων ΑΦΟΙ Α. ΠΙΤΕΝΗ ΑΒΕΕ, όπου για καθαρά οργανωτικούς λόγους, έχουν επιλεγεί αντιπροσωπευτικά τμήματα από τις τηρούμενες διαδικασίες και αρχεία. Στο τέλος παρατίθενται δύο παραρτήματα με έτοιμες φόρμες για εφαρμογή και έντυπα που είναι απαραίτητο να τηρούνται για την αποτελεσματική χρήση του συστήματος, ώστε ο αναγνώστης της πτυχιακής εργασίας να αποκομίσει μία ολοκληρωμένη εικόνα της διαδικασίας εγκατάστασης ενός συστήματος HACCP.

Thesis
NonPeerReviewed

Πρότυπα
Ποιοτικός έλεγχος
Τρόφιμα - Μέτρα ασφαλείας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)