Το εγχειρίδιο αυτό αποτελείται από πέντε κεφάλαια.
Στο πρώτο κεφάλαιο εισάγουμε τον ορισμό, σημασία, την εξέλιξη της ποιότητας, τα βραβεία της καθώς και τους πατέρες της (gurus).
Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύουμε την έννοια της διασφάλισης ποιότητας.
Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζουμε τους οργανισμούς τυποποίησης καθώς και τα πρότυπα που ισχύουν στις διάφορες περιπτώσεις όπως των προϊόντων, του περιβάλλοντος και των τροφίμων.
Στο τέταρτο κεφάλαιο αναλύουμε τη διοίκηση ολικής ποιότητας που ουσιαστικά είναι το τελευταίο βήμα για την ποιότητα.
Τέλος, στο πέμπτο κεφάλαιο αναφερόμαστε στα βασικά εργαλεία για την βελτίωση της ποιότητας, με διάφορα παραδείγματα κάνοντάς τα έτσι πιο κατανοητά.