Σχεδιασμός και κατασκευή ηλεκτρικής κιθάρας τύπου solid (συμπαγούς σκάφους)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Σχεδιασμός και κατασκευή ηλεκτρικής κιθάρας τύπου solid (συμπαγούς σκάφους)

Αλεξανδρίδης, Γεώργιος
Ψαρράς, Νικόλαος

Ο σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η συστηματική καταγραφή όλων των παραμέτρων σχεδιασμού και κατασκευής μιας ηλεκτρικής κιθάρας συμπαγούς σκάφους, τα εύρη των τιμών τους, το πώς επηρεάζουν (οι παράμετροι αυτές) την ποιότητα της κιθάρας, καθώς και ο σχεδιασμός και η κατασκευή βασικών μερών δικής μας κιθάρας. Συγκεκριμένα εξετάζονται : • Η επιλογή του ξύλου (είδος, πυκνότητα, χρώμα, ικανότητα στίλβωσης, ηχητικές δυνατότητες, κόστος) και η κατεργασία του (τρόπος κοπής, υγρασία, ευκολία κατεργασίας) • Τα εξαρτήματα που απαιτούνται (κλειδιά, ζυγός, καβαλάρης, ποτενσιόμετρα, πυκνωτές, διακόπτες, χορδές, προστατευτικά καλύμματα, κλπ). • Οι μαγνήτες (είδος, μορφή της μπομπίνας, υλικό και διάταξη των μικρομαγνητών). • Ο σχεδιασμός του σκάφους (ελευθερία στη σχεδίαση σε αντίθεση με τις ακουστικές κιθάρες), του λαιμού (επιλογή του μήκους σκάλας, διαστάσεις και σύνδεση με το σκάφος) της ταστιέρας (διαστάσεις, κατανομή τάστων), της κεφαλής (σχήμα, κλίση, μέγεθος). •Τα εργαλεία που απαιτούνται (Ρούτερ, δράπανο, σέγα, τριβείο, πλάνες, σφιγκτήρες, κλπ) •Η αναλυτική περιγραφή των σταδίων κατασκευής (κοπή, λείανση, φινίρισμα, σύνδεση των επιμέρους μερών, καλωδίωση των ηλεκτρικών).

Thesis
NonPeerReviewed

Σχέδιο, Βιομηχανικό

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.