Σχεδιασμός και κατασκευή πολυεπίπλου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Σχεδιασμός και κατασκευή πολυεπίπλου

Αντωνιάδου, Κυριακή

Σήμερα η κατοικία έχει εξελιχτεί σε μεγάλο βαθμό και κυρίως οι αστικές κατοικίες. Αστικές λέγονται εκείνες που βρίσκονται μέσα στην πόλη. Είναι πολυπληθέστατες, η μία κολλητά στην άλλη και σε μεγάλα πολυώροφα κτίρια, με πολλά πατώματα και αρκετά διαμερίσματα στο καθένα. Συχνά, έτσι όπως έχουν γίνει οι πόλεις ιδιαίτερα με τη διαρκώς αυξανόμενη τάση της αστυφιλίας, η κατοίκηση μέσα σ’ αυτές, παρόλα τα πλεονεκτήματα, γίνεται δύσκολη κυρίως από την έλλειψη χώρου για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών της σύγχρονης κατοικίας. Η αντιμετώπιση αυτού, οδηγεί τον άνθρωπο στην εξέλιξη πολυσύνθετων και πρακτικών εξοπλιστικών προτάσεων κατοικίας. Τα προϊόντα αυτά σε αντίθεση με τα κλασικά έπιπλα, δίνουν λύση στην οικονομία του χώρου και χαρακτηρίζονται από την ικανότητα να ικανοποιούν περισσότερες από μία ανάγκες του χρήστη (πολλαπλές λειτουργίες), συμμετέχοντας με «έξυπνο τρόπο» στην ποιότητα της οικιακής ζωής. ς. Ξεκινώντας με μια έρευνα αγοράς τόσο στα απλά, όσο και στα σύνθετα έπιπλα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να κατασκευάσουμε ένα πολυέπιπλο το οποίο: θα απευθύνεται κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας, θα χρησιμοποιείται σε χώρους περιορισμένους και θα αποτελείται από μία ντουλάπα ρούχων-μία βιβλιοθήκη-ένα μπαρ-ένα συρόμενο κρεβάτι το οποίο θα κρύβεται το μισό κάτω από την βιβλιοθήκη και την ντουλάπα. Επόμενο βήμα, είναι η προσομοίωση του επίπλου σε μικρότερες από τις πραγματικές διαστάσεις για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα αλλά και αίσθηση του τελικού αποτελέσματος. Τέλος έμφαση δίνεται στο φωτορεαλισμό, την αφίσα και το κατάλληλο τρίπτυχο.

Thesis
NonPeerReviewed

Σχέδιο, Βιομηχανικό
Κατοικίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.