Μηχανουργικές κατεργασίες με τη βοήθεια πεπερασμένων στοιχείων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Μηχανουργικές κατεργασίες με τη βοήθεια πεπερασμένων στοιχείων

Μαυρίδης, Γεώργιος

Η εργασία ασχολείται με την διάτρηση και τα κοπτικά εργαλεία, υπάρχουν πληροφορίες για την τεχνολογία των κοπτικών εργαλείων και των τρυπανιών, καθώς επίσης και για τις εργαλειομηχανές που αναλαμβάνουν τις προαναφερόμενες κατεργασίες. Σημαντικά θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν είναι: οι βασικές λειτουργίες της τόρνευσης, η ιστορική αναδρομή της ανάπτυξης των εργαλειομηχανών, η δημιουργία, η θραύση και η μορφολογία του απόβλητου, η τεχνολογία διάτρησης, διάφορα είδη τρυπανιών, οι δυνάμεις που αναπτύσσονται κατά την κοπή, η προσομοίωση διάτρησης με μαθηματικά μοντέλα και άλλες ενότητες που είναι πολύ σημαντικές αλλά και απαραίτητες για την κατανόηση της κατεργασίας. Σημαντικό κομμάτι αποτελούν τα τελευταία κεφάλαια της εργασίας όπου γίνεται αναφορά στη μοντελοποίηση με την βοήθεια των πεπερασμένων στοιχείων και τα πειράματα που διενεργήθηκαν με το λογισμικό. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να γνωρίσει και να καταλάβει ο αναγνώστης τη διαδικασία της διάτρησης, τα κοπτικά εργαλεία, τις εργαλειομηχανές που απαιτούνται, καθώς και τον τρόπο προσομοίωσης της διάτρησης με την βοήθεια λογισμικού πεπερασμένων στοιχείων και τα αποτελέσματα του.

Thesis
NonPeerReviewed

Μηχανουργική τεχνολογία (χύτευση, καλούπια, πρέσσες, τόρνοι)
Εργαλειομηχανές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.