Σχεδιασμός συσκευασιών εμφιαλωμένου νερού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Σχεδιασμός συσκευασιών εμφιαλωμένου νερού

Δαμαλάς, Χαράλαμπος

Η συσκευασία τροφίμων και ποτών είναι ένας πολύ δυναμικός κλάδος της κάθε βιομηχανίας ο οποίος συνεχώς εξελίσσεται. Τα υπάρχοντα υλικά συσκευασίας συνεχώς βελτιώνονται και καθημερινά νέα υλικά και μέθοδοι συσκευασίας έρχονται στην επικαιρότητα. Σημαντική ώθηση στη συνεχή εξέλιξη της συσκευασίας των τροφίμων και ποτών αποτελεί επίσης η βελτίωση του επιπέδου ζωής του καταναλωτή, ο οποίος επιζητεί ποιοτικώς καλύτερα και ασφαλέστερα προϊόντα, και η ευαισθητοποίησή του σε θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα όμως, χάριν της βιομηχανίας εμφιάλωσης νερού, οι καταναλωτές που προμηθεύονται τρόφιμα από τα super markets, μπορούν να προμηθευτούν και πόσιμο νερό σε εμφιαλωμένες συσκευασίες πλαστικές και γυάλινες πολύ εύκολα και χωρίς να αναγκάζονται να «τρέχουν» σε περιοχές όπου υπάρχει πόσιμο νερό (διότι πολλές πόλεις δεν έχουν πόσιμο νερό). Στις μέρες μας, έχει αποδειχτεί πως μόνο του το “προϊόν” δεν αρκεί για να πραγματοποιηθούν πωλήσεις. Η συσκευασία του προϊόντος είναι μία πολύ βασική παράμετρος, η οποία είναι ικανή να “πουλήσει” από μόνη της ένα προϊόν. Η παρούσα πτυχιακή εργασία, ασχολείται πάνω σε αυτό τον κλάδο, που είναι για το σχεδιασμό συσκευασίας εμφιαλωμένου νερού, όπου παρουσιάζονται πέντε φιάλες νερού, όπου το σχήμα των φιαλών και τα χαρακτηριστικά που φέρουν επάνω τους είναι “εμπνευσμένα” από τα στοιχεία του νερού, όπως είναι η σταγόνα του νερού, η ροή του νερού όταν τρέχει από μία βρύση κλπ.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμφιάλωση - Σύστημα ποιότητας
Συσκευασία, Υλικά της

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.