Ελληνική επιχειρηματική παρουσία στα Βαλκάνια: πετυχημένες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Ελληνική επιχειρηματική παρουσία στα Βαλκάνια: πετυχημένες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες

Παπαδοπούλου, Γεωργία

Στην εργασία παρουσιάζεται η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να επεκταθούν στα Βαλκάνια. Η μεθοδολογία που προτείνεται και οι επιλογές που παρουσιάζονται στη συνέχεια, ποικίλλουν ανάλογα με την στρατηγική της κάθε επιχείρησης, την εμπειρία που διαθέτει στις ξένες αγορές και τους κινδύνους που καλείται να αντιμετωπίσει. Παράλληλα, προβάλλονται αναλυτικά οι οικονομίες συγκεκριμένων Βαλκανικών χωρών(Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Σερβία, πΓΔΜ) και η εξέλιξη τους έως σήμερα. Τέλος, πραγματοποιείται έρευνα σε τρεις πετυχημένες διεθνοποιημένες ελληνικές επιχειρήσεις την ALUMIL A.E., την EXALCO Α.Ε. και την Καμινάς Α.Ε. που αποτελούν παράδειγμα για την ενασχόλησή τους με το εξαγωγικό εμπόριο.

Thesis
NonPeerReviewed

Βαλκανική Χερσόνησος - Οικονομικές συνθήκες
Ελληνικές επιχειρήσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.