Ο ρόλος των οικονομικών μεταναστών σε περιφερειακές οικονομίες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Ο ρόλος των οικονομικών μεταναστών σε περιφερειακές οικονομίες

Τίγκας, Κωνσταντίνος
Τίγκας, Ευρυπίδης

Στα πλαίσια αυτής της μελέτης γίνεται μία προσπάθεια εμπειρικής - οικονομετρικής διερεύνησης των επιπτώσεων της μετανάστευσης στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης. Από πλευράς μεθοδολογίας στο πρώτο κεφάλαιο αναφερόμαστε γενικά στους μετανάστες και στη μετανάστευση. Στο δεύτερο κεφάλαιο διερευνούμε το προφίλ των μεταναστών. Στο τρίτο κεφάλαιο αναφερόμαστε στη θεωρητική διερεύνηση των επιπτώσεων από τη χρήση των μεταναστών στην οικονομία και στην αγορά εργασίας. Στο τέταρτο κεφάλαιο διερευνούμε οικονομετρικά τις επιπτώσεις των μεταναστών στον αγροτικό τομέα και στο πέμπτο κεφάλαιο εξάγουμε τα βασικά συμπεράσματα και τις προτάσεις πολιτικής.

Thesis
NonPeerReviewed

Μετανάστες και μετανάστευση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.