Δικτύωση αγροτουριστικών επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία: αδυναμίες και προοπτικές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Δικτύωση αγροτουριστικών επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία: αδυναμίες και προοπτικές

Θεοχαρίδης, Φώτιος

Η παρούσα εργασία διερευνά την επιχειρηματική πρακτική της δικτύωσης επιχειρήσεων στα πλαίσια του αγροτουρισμού στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας και, ειδικότερα, εντός της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας. Εξετάστηκε ο αγροτουρισμός και η δικτύωση των επιχειρήσεων, ως προς τις διάφορες διαστάσεις τους, ενώ ταυτόχρονα έγινε προσπάθεια να μελετηθεί κατά πόσον η θεωρία επιβεβαιώνεται στην πράξη. Επέλεξα να κάνω αυτή τη μελέτη, γιατί παρόλο που η χώρα στην οποία ζω, η Ελλάδα, είναι παγκόσμια αναγνωρισμένη ως τουριστικός προορισμός, ο αγροτουρισμός δεν είναι όσο ανεπτυγμένος θα μπορούσε. Λόγοι όπως, έλλειψη υποδομών, απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο σε ορισμένες περιοχές, αναξιοποίητο και παραμελημένο φυσικό περιβάλλον καθιστούν μια Ελλάδα μη ανταγωνιστική στην παγκόσμια οικονομία. Στο τέλος της μελέτης παρουσιάζεται ένα πλαίσιο ανανέωσης της οικονομίας, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να σχεδιάζονται προσεκτικά και να υποστηρίζονται από σαφέστατο σκεπτικό καθορισμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, σε περιφερειακά προτερήματα, σε ειδικές ικανότητες, σε κόμβους γνώσεις διεθνούς αριστείας και στη πρόβλεψη της αγοράς.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρήσεις
Επιχειρηματικά δίκτυα
Αγροτουρισμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.