Διασυνοριακό εμπόριο σε περίοδο κρίσης: η περίπτωση Φλώρινας και Bitola

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Διασυνοριακό εμπόριο σε περίοδο κρίσης: η περίπτωση Φλώρινας και Bitola

Παρασκευόπουλος, Νικόλαος
Δίβιος, Χρήστος

Η διπλωματική μας εργασία αναφέρεται στις διασυνοριακές δραστηριότητες γενικότερα που δημιουργούνται εξαιτίας των συνόρων στη Νίκη, με τη γειτονική χώρα των Σκοπίων. Ο απώτερος σκοπός της διερεύνησης των διασυνοριακών μετακινήσεων στην τριγύρω περιοχή του νομού μας, αφορά τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι κάτοικοι της περιοχής μας και πως έχει επηρεαστεί το αγοραστικό κοινό τα χρόνια της κρίσης. Δημιουργούνται ροές και από τις 2 πλευρές, κάνοντας μας να αναρωτηθούμε, αν υπάρχουν περισσότερα πλεονεκτήματα από αυτά που ήδη γνωρίζουμε στην όλη κατάσταση. Μελετήσαμε τις διμερείς σχέσεις που υπάρχουν τόσα χρόνια, καθώς και την σημερινή συμπεριφορά των πολιτών και των 2 περιοχών. Ρωτήσαμε για τα προβλήματα που υπάρχουν και καταλήξαμε, με τις δυο πλευρές να δηλώνουν με μεγάλη πλειοψηφία θετική την ύπαρξη της γειτονίας και να ζητούν λύση στα πολιτικά, με σκοπό την γρηγορότερη ανάπτυξη της περιοχής. Ο Νομός Φλώρινας χαρακτηρίζεται από τις ιδιαιτερότητες που προκύπτουν από την μακρά απομόνωση από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και την χαμηλή ανάπτυξη. Ωστόσο, διαθέτει ισχυρή δυναμική σε κάποιους τομείς και με την βοήθεια των κατάλληλων αναπτυξιακών εργαλείων μπορεί να έχει σημαντική αναπτυξιακή πορεία στο μέλλον.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπορικές σχέσεις
Εξωτερικό εμπόριο
Εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.