Ανάλυση του κλάδου του τουρισμού στον νομό Καστοριάς και της συμμετοχής του στο συνολικά παραγόμενο προϊόν

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Ανάλυση του κλάδου του τουρισμού στον νομό Καστοριάς και της συμμετοχής του στο συνολικά παραγόμενο προϊόν

Σουλελέ, Σοφία
Παπασωτηρίου, Αλεξάνδρα

Ο Νομός Καστοριάς αποτελεί σήμερα ένα παράδεισο εναλλακτικού τουρισμού. Το πλούσιο φυσικό κάλλος του, η μακρά ιστορία του, τα ήθη και τα έθιμα του καθώς και οι άνθρωποι του, τον έβαλαν στις καρδίες όσον τον επισκέφτηκαν. Διεξάγοντας την έρευνα μας είδαμε ότι οι επισκέπτες του Νομού Καστοριάς φεύγουν ικανοποιημένοι από την υποδομή και ενθουσιασμένοι από τις ποικίλες υπηρεσίες που προσφέρει ο κλάδος του τουρισμού στον Νομό . Οι φορείς των ξενοδοχειακών μονάδων από την άλλη, παρόλο που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν διαθέτουν εξειδικευμένες επί του αντικειμένου γνώσεις, διαθέτουν μεγάλη όρεξη για σκληρή δουλειά προκειμένου να αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο κλάδος, αλλά και ελπίδες για μια καλύτερη πορεία των επιχειρήσεων τους. Κανένας από αυτούς δεν φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει τον κλάδο παρόλες τις δυσκολίες επιβίωσης ειδικά των μικρών και απομακρυσμένων ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και τον ‘‘ πόλεμο’’ που έχουν αρχίσει τα Μ.Μ.Ε. εναντίων του τουρισμού στον Νομό Καστοριάς υποκινούμενοι πιθανότατα από ανταγωνιστές των παραδοσιακών σημείων χειμερινού τουρισμού. Συμπερασματικά καταλήγουμε στο γεγονός ότι ο κλάδος του τουρισμού στον Νομό Καστοριάς έχει ανάγκη από αλλαγές προκειμένου να ισχυροποιηθεί και να καθιερωθεί ο Νομός σαν παραδοσιακό μέρος τουρισμού.

Thesis
NonPeerReviewed

Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν
Τουριστική ανάπτυξη
Τουρισμός - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2002


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.