Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων

Ιωαννίδης, Γιάννης

Η ανάλυση θα ξεκινήσει από αυτό το σημείο, από την απαρχή δηλαδή της αλλαγής στον τρόπο σκέψης και λήψης αποφάσεων, μια στροφή προς την φιλελεύθερη δυτικού τύπου κοινωνία. Εξολοκλήρου στο πρώτο κεφάλαιο θα περιγραφεί η δύσκολη αυτή μεταβατική περίοδο η οποία στην συνέχεια της έπρεπε να αντιμετωπίσει και την έκρηξη των εθνικιστικών τάσεων, την διάλυση κρατιδίων (πρώην ενωμένη Σοσιαλιστική Γιουγκοσλαβία). Οι χώρες της Βαλκανικής περιφέρειας τόσο από μόνες τους σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο όσο και με την συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας κατά την περίοδο αυτή της δύσκολης μεταβατικής φάσης, πραγματοποιούν κινήσεις για συνεργασία προκειμένου να βγουν από αυτό το αδιέξοδο. Ιδιαίτερα αναφορά θα γίνει στο Σύμφωνο Σταθερότητας την τελευταία (χρονικά) και πιο σημαντική προσπάθεια -πρωτοβουλία για την σταθερότητα και την ανασυγκρότηση των διαλυμένων οικονομιών της Βαλκανικής. Η ανάλυση θα κλείσει με την ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνική συμμετοχή σε αυτήν την σημαντική προσπάθεια της αναστήλωσης των Βαλκανικών οικονομιών. Το Ελληνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων μπορεί ακόμα να μην έχει ψηφιστεί από την Ελληνική βουλή, η παρουσία όμως της ελληνικής κοινωνίας κατά την διάρκεια των πολέμων με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, στρατιωτικής συμμετοχής στην επιβολή της ειρήνης και κατ’ επέκταση επενδυτικής παρουσίας μέσο των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκεί, είναι πολύ σημαντική.

Thesis
NonPeerReviewed

Βαλκανική Χερσόνησος - Οικονομικές συνθήκες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2002


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.