Η κλασική σχολή οικονομικής σκέψης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Η κλασική σχολή οικονομικής σκέψης

Νταρής, Κωνσταντίνος

Η οικονομική επιστήμη είναι εκείνη η επιστήμη που σκοπό έχει τη μελέτη της οργάνωσης της οικονομικής ζωής και των μηχανισμών της αγοράς στην οποία γίνεται παραγωγή, ανταλλαγή και κατανάλωση προϊόντων. Σκέψεις πάνω στην οικονομική επιστήμη έχουν διατυπωθεί από τότε που υπάρχουν γραπτά κείμενα. Πιο οργανωμένες οικονομικές σκέψεις υπήρχαν στα γραπτά των αρχαίων Ελλήνων. Σκοπός λοιπόν αυτής της εργασίας είναι να μελετήσουμε από την στιγμή που εμφανίστηκαν οι διάφορες οικονομικές σχολές , και ειδικότερα την κλασική οικονομική σκέψη, τους κλασικούς οικονομολόγους. Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας θα ασχοληθούμε με τις οικονομικές σχολές οικονομικής σκέψης. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα εξετάσουμε τη συμβολή του Adam Smith στην οικονομική σκέψη. Στο τρίτο κεφάλαιο θα μελετήσουμε την συμβολή του David Ricardo στην Οικονομική επιστήμη. Επίσης στο 4ο, 5ο και 6ο κεφάλαιο αντίστοιχα θα δούμε την συμβολή των Malthus, John Mill και Καρλ Μarx στην οικονομική επιστήμη.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομική
Οικονομικές απόψεις
Οικονομική ιστορία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.