Φοροδιαφυγή, παραοικονομία: καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Φοροδιαφυγή, παραοικονομία: καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Σαατσόγλου, Χριστίνα

Έχοντας υπόψη την παρούσα οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, καθώς και τις αυξανόμενες διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, το οποίο δεν εμφανίζεται μονό στην επικράτεια της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως πλέον, θα εξετάσουμε το φαινόμενο της φοροδιαφυγής το πραγματικό πρόβλημα που εμφανίζετε στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες. Θα αναφερθούμε και στην Παραοικονομία στις συνέπειες της στην σημερινή οικονομία καθώς και στα μοντέλα εκτίμησης της. Θα δούμε αναλυτικά τα πρότυπα ελέγχου που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και θα κάνουμε μια σύντομη αναφορά και στα Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα. Τέλος θα εξετάσουμε όλους τους κλάδους της οικονομίας και τα δραστικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Και θα κλείσουμε με έναν πίνακα επιχειρησιακών δράσεων.

Thesis
NonPeerReviewed

Φοροδιαφυγή

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.