Μισθοδοσία και ασφάλιση προσωπικού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Μισθοδοσία και ασφάλιση προσωπικού

Ντάλτος, Ελευθέριος
Παπαθανασίου, Αλέξανδρος

Στην εργασία θα αναλύσουμε το θέμα της μισθοδοσία και της ασφάλισης προσωπικού. Το θέμα της μισθοδοσίας και της ασφάλισης προσωπικού είναι και θα εξακολουθήσει να είναι ένα από τα κυριότερα θέματα τα οποία θα απασχολούν όλες τις κοινωνικές ομάδες. Για το λόγο αυτό λοιπόν το κάθε κράτος θα έχει την υποχρέωση να θεσπίζει συνεχώς νέους κανόνες εργατικού δικαίου ή να διαμορφώνει τους ήδη υπάρχοντες ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. Οι συχνές οικονομικές αλλαγές, πολλές φορές δημιουργούν κοινωνικές ανακατατάξεις οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο και στον εργασιακό τομέα. Είναι σαφές ότι το χάσμα το οποίο υπάρχει ανάμεσα στον εργαζόμενο και τον εργοδότη θα διαιωνίζεται ες Αεί. Αυτό θα συμβαίνει διότι ο εργοδότης αποζητά να καρπωθεί την μέγιστη δυνατή απόδοση από το προσωπικό καταβάλλοντας με όσο το δυνατόν μικρότερο κοστολόγιο. Σε αντίθεση ο εργαζόμενος επιδιώκει να αυξήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις αποδοχές του αποδίδοντας τον ελάχιστο κόπο και να βελτιώσει επίσης στο μέγιστο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται. Είναι εύλογο λοιπόν ότι οι δυο αυτές τάξεις (εργοδότης- εργαζόμενος) θα δίνουν συνεχείς αγώνες υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Ασφάλιση
Μισθοί και ημερομίσθια
Εργασία και εργαζόμενοι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.