Η οικονομική ανάπτυξη του Νομού Κοζάνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Η οικονομική ανάπτυξη του Νομού Κοζάνης

Δεληζήσης, Κωνσταντίνος

Η παρούσα εργασία μελετά τις δραστηριότητες και τα κύρια χαρακτηριστικά του νομού Κοζάνης. Αρχικά, εξετάζονται τα δημογραφικά και οικονομικά στοιχεία του νομού, ώστε να διαμορφωθεί μια γενική εικόνα για τις δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής. Ο νομός Κοζάνης θεωρείται το ενεργειακό κέντρο της χώρας αφού στην περιοχή παράγεται το 45% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας. Αυτή η δραστηριότητα αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του οικονομικού προφίλ του νομού. Η Κοζάνη, όμως, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να στρέφεται και σε άλλες οικονομικές δραστηριότητες, όπως ο τουρισμός, οι καλλιέργειες Κρόκου και ροδάκινων κτλ. Εφόσον εξεταστούν αυτές οι μορφές οικονομικής ανάπτυξης, εντοπίζονται οι δυνάμεις, οι αδυναμίες, οι ευκαιρίες και οι απειλές του νομού. Ο στόχος της εργασίας είναι να εντοπίσει τα ισχυρά σημεία της περιοχής, ώστε να διαμορφωθεί ένα μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που δεν θα εξαρτάται αποκλειστικά από την αξιοποίηση του λιγνίτη.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομική ανάπτυξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.