Φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων = Natural person income tax

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων = Natural person income tax

Παναγιωτέλης, Γεώργιος

Με αφορμή τα πρωτόγνωρα σκληρά φορολογικά μέτρα της τελευταίας διετίας, στην παρούσα εργασία διαπραγματευόμαστε τη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από το 2003 μέχρι σήμερα. Μελετώντας τις τροποποιήσεις των διατάξεων του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, χρόνο με το χρόνο παρατηρούμε πώς η χαλαρή φορολογική πολιτική των περασμένων ετών, έχει μετατραπεί πλέον σε δυσβάσταχτη για τον Έλληνα φορολογούμενο. Οι δαπάνες που μειώνουν το εισόδημα και το φόρο, το αφορολόγητο ποσό και άλλες ελαφρύνσεις που θεωρούσαμε κάποτε δεδομένες, πλέον αποτελούν παρελθόν. Αντιθέτως, οι φορολογικοί συντελεστές αυξάνονται και επιβάλλονται νέες επιβαρύνσεις με τη μορφή έκτακτων εισφορών. Είναι γεγονός ότι το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, παρουσιάζει διαχρονικά μεγάλη μεταβλητότητα και πολυπλοκότητα. Έτσι λοιπόν επισημαίνοντας τις τροποποιήσεις της κάθε χρονιάς και με τη βοήθεια παραδειγμάτων, προσπαθούμε να δείξουμε πώς μεταβάλλεται η φορολογική επιβάρυνση, ο τρόπος προσδιορισμού των τεκμηρίων και πώς έχει διαμορφωθεί το φορολογικό σύστημα, μέχρι τη στιγμή που γράφτηκε η εργασία.

Thesis
NonPeerReviewed

Φόρος εισοδήματος
Φορολογία φυσικών προσώπων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.