Η προοπτική ένταξης των χώρων των Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Η προοπτική ένταξης των χώρων των Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κανελλοπούλου, Σοφία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναλάβει με αποφασιστικότητα την υποχρέωση να πετύχει ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια και κύριος στόχος της είναι να εντάξει τις χώρες της περιοχής στην πολιτική και οικονομική πορεία της Ευρώπης. Η διαδικασία σταθεροποίησης και σύνδεσης είναι το κύριο όργανο πολιτικής το οποίο αφορά την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η διαδικασία αυτή ειδικά προσφέρει στις χώρες τη μακροπρόθεσμη πολιτική της ένταξης στην Ε.Ε., έναν ιστορικό σταθμό στις σχέσεις τους με την Ένωση. Όμως οι ίδιες πρέπει πρώτα να πληρούν τις απαιτητικές πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις και να αποδείξουν ότι μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ε.Ε. αναπτύσσοντας το εμπόριο και τη συνεργασία μεταξύ τους. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. εξέδωσαν το σύμφωνο σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Εστιάζεται στις περιφερειακές πρωτοβουλίες συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου και του περιβάλλοντος, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, στην εξάλειψη των εθνοτικών διακρίσεων, στη μεταρρύθμιση του τομέα της ασφάλειας και στην ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης.

Thesis
NonPeerReviewed

Ευρωπαϊκή Ένωση - Πολιτική και διακυβέρνηση
Βαλκανική Χερσόνησος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.