Το πλαστικό χρήμα και η τεχνολογία των καρτών στον τραπεζικό χώρο : τάσεις και προοπτικές στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)
Το πλαστικό χρήμα και η τεχνολογία των καρτών στον τραπεζικό χώρο : τάσεις και προοπτικές στην Ελλάδα

Αβραμίδης, Αβραάμ

Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους πληρωμών είναι αυτός του πλαστικού χρήματος. Οι τραπεζικές αυτές κάρτες είναι διαφόρων ειδών και παρέχουν τις αντίστοιχες δυνατότητες στον κάθε πελάτη. Όταν πρώτο εμφανίστηκαν οι πιστωτικές κάρτες ήταν διαδεδομένες παντού καθώς αποτελούσε ένα πολύ εύκολο τρόπο πληρωμής διαφόρων αγαθών και υπηρεσιών. Με την πάροδο των χρόνων όμως λόγω και της κρίσης ο Έλληνας πολίτης δυσκολευόταν να τις χρησιμοποιήσει και οι δόσεις των καρτών δεν είχαν σταματημό. Έτσι άλλαξαν τις καταναλωτικές τους συνήθειες οι Έλληνες καθώς δεν χρησιμοποιούν πλέον, όπως παλιά τις πιστωτικές τους κάρτες οι καταναλωτές αναφέρουν οι έμποροι, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα τις αναλύσεις που κάνουν οι τράπεζες σε ότι αφορά τις καθημερινές αγορές των καταναλωτών. Με πρωτότυπο "πλαστικό χρήμα” προσπαθούν να δελεάσουν τους ήδη υπερχρεωμένους καταναλωτές οι τράπεζες. Εκτός από τις έξυπνες, διαφορετικές κάρτες που λανσάρουν οι τράπεζες επιστρατεύουν διάφορα προνόμια. Μηδενικά επιτόκια στην ανάληψη μετρητών για συγκεκριμένο διάστημα, προγράμματα επιβράβευσης ανάλογα με τη χρήση, επιστροφή τόκων σε συνεπείς πελάτες αλλά και πολύμηνη περίοδο χάριτος σε περίπτωση μεταφοράς υπολοίπου είναι μερικές από τις προσφορές που χρησιμοποιούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να επιτύχουν την εξάπλωση του πλαστικού χρήματος δελεάζοντας τον κόσμο με διάφορες συμφέρουσες προσφορές, εκπτώσεις, τρόπους πληρωμών πιο εξυπηρετικούς.

Thesis
NonPeerReviewed

Πιστωτικές κάρτες
Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.