Παραγωγή, συλλογή και εμπορία μανιταριού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Παραγωγή, συλλογή και εμπορία μανιταριού

Τζίλια, Σταματία

Το μανιτάρι είναι ένα πολύ αξιόλογο γεωργικό προϊόν, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό στο καταναλωτικό κοινό, τόσο για την υπέροχη γεύση του και για τη θρεπτική του αξία όσο και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Από τα αρχαία χρόνια τα μανιτάρια προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του ανθρώπου όχι μόνο από τα πολύμορφα σχήματα τους, τις ατέλειωτες μορφές τους και τα μαγευτικά και παράξενα αρώματα τους αλλά και εξαιτίας των οργανοληπτικών και φαρμακευτικών ιδιοτήτων τους. Στην Ελλάδα υπάρχει παράδοση σχετικά με την γνώστη συλλογή μανιταριών. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κανένας γενικός κανόνας διάκρισης των φαγώσιμων ειδών από τα δηλητηριώδη. Η εκλογή μανιταριών για βρώση εξαρτάται πρωταρχικά από την εμπειρία του συλλέκτη. ο θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας αφορά την παραγωγή, την συλλογήκαι τηνεμπορίαμανιταριού . Στο περιεχόμενο αυτής αναφέρομαι αρχικά στην ιστορική αναδρομή των μανιταριών, στη θρεπτική τους αξία, στις θεραπευτικές τους χρήσεις και στα είδη τους. Το επόμενο κεφάλαιο ασχολείται με την καλλιέργεια τους παρουσιάζοντας το κάθε στάδιο που ακολουθείται μέχρι και την προώθηση τους, με το εμπόριο τους και τον ρόλο τους στην οικονομία. Τέλος παρουσιάζονται οι προοπτικές ανάπτυξης τους στην Ελλάδα και τις περιοχές όπου φημίζονται για αυτά.

Thesis
NonPeerReviewed

Μανιτάρια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.