Η ανεργία των νέων σε περίοδο κρίσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Η ανεργία των νέων σε περίοδο κρίσης

Περισανίδου, Σοφία

Η παρούσα πτυχιακή εργασία θέλει να ενημερώσει τον κάθε ενδιαφερόμενο για την ανεργία, η οποία αυξάνεται ραγδαία στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης του 2008. Συγκεκριμένα, γίνεται μια εκτενής ανάλυση της οικονομικής κρίσης τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και σε ευρωπαϊκό. Η εργασία έχει ως κυρίως θέμα μία από τις βασικότερες επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, την ανεργία, η οποία πλήττει κυρίως τους νέους ανθρώπους. Στόχος της μελέτης είναι να πληροφορήσει τον αναγνώστη και να του παρέχει πληροφορίες για τους λόγους που οδηγούν στην ανεργία, για τα επίπεδα του μέσου και κατώτατου μισθού στην Ευρώπη καθώς και στην Ελλάδα, για την ανεργία και την απασχόληση των νέων από το 2008 έως και σήμερα. Επιπλέον, αναλύεται η αποσύνθεση του αποθεματικού κεφαλαίου κατά την περίοδο πριν και μετά την οικονομική κρίση, η οποία εξάντλησε «τα αναχώματα θωράκισης» του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Έτσι, παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό η αύξηση της ανασφάλιστης εργασίας . Τέλος, τα συμπερασματικά σχόλια είναι ενδιαφέροντα καθώς προέρχονται από ένα ερωτηματολόγιο που συμπληρώθηκε από νέους ανθρώπους, οι οποίοι βιώνουν την ανεργία και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στην Ελλάδα.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομική κρίση
Ανεργία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.