Πλούταρχος και οργανωσιακή συμπεριφορά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Πλούταρχος και οργανωσιακή συμπεριφορά

Καρασαρίδου, Κυβέλη

Η παρούσα εργασία αναφέρεται στα κοινά σημεία που παρουσιάζει ο επιστημονικός χώρος της οργανωσιακής συμπεριφοράς με κάποια αποσπάσματα από τα ‘Ηθικά’’ του Πλούταρχου, που συνδέονται με τον χώρο αυτό. Διαπραγματεύεται δηλαδή κάποιους επιστημονικούς όρους, οι οποίοι αναφέρονται τόσο στη συμπεριφορά που παρουσιάζει μια ομάδα συλλογικά π.χ. σε ένα εργασιακό περιβάλλον, στην πολιτική, όσο και στον χαρακτήρα του κάθε ατόμου ξεχωριστά. Αναλύεται πρώτα ο επιστημονικός όρος με τις διάφορες πτυχές που παρουσιάζει και στη συνέχεια παρατίθενται η συλλογιστική πορεία, όπως έχει αποτυπωθεί από τον αρχαίο φιλόσοφο. Είναι καθαρά θεωρητική και παρατηρείται τελικά πως ό,τι κι αν έχει αναλυθεί σαν όρος από την οργανωσιακή συμπεριφορά συναντιέται στα αρχαία κείμενα του Πλούταρχου. Αυτό σημαίνει ότι όλα όσα συνέβαιναν και συμβαίνουν σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, επεξηγούνταν και επεξηγούνται με κάθε τρόπο (θεωρητικό ή επιστημονικό).

Thesis
NonPeerReviewed

Οργανωτική συμπεριφορά
Φιλόσοφοι, Αρχαίοι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.