Ο Αγροτικός τομέας στην κυπριακή οικονομία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Ο Αγροτικός τομέας στην κυπριακή οικονομία

Χαριλάου, Κωνσταντίνος

Η γεωργία, παρά την ποσοστιαία μείωση της συνεισφοράς της στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν λόγω ταχύτερης ανάπτυξης άλλων οικονομικών τομέων όπως ο τουρισμός και οι υπηρεσίες, και παρά τις αντιξοότητες κυρίως λόγω του έντονου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, εξακολουθεί να είναι βασικός τομέας της κυπριακή οικονομίας. Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 βρήκε τον γεωργικό τομέα όχι και τόσο καλά προετοιμασμένο στις διεθνής τάσεις της οικονομίας και ο κύριος λόγος ήταν τα προστατευτικά μέτρα και καθεστώς που υπήρχαν. Λόγο αυτού δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της κυπριακής γεωργίας από τα ωφελήματα που είχε η Ευρωπαϊκή αγορά. Το κενό που δημιουργήθηκε μεταξύ κυπριακής γεωργίας και ευρωπαϊκής με το άνοιγμα των συνόρων ήταν τεράστιο και οι αρμόδιοι φορείς είχαν τεράστιο έργο να επιτελέσουν. Η συρρίκνωση του γεωργικού τομέα αποτελεί βασικό σταθμό στην ιστορία της κυπριακής γεωργίας. Από το 1960 μέχρι σήμερα υπήρχαν ριζικές αλλαγές στον τομέα αυτό.

Thesis
NonPeerReviewed

Κτηνοτροφική μονάδα
Οίνος και οινοποιία
Σταφύλια
Οπωροκαλλιέργεια
Σιτηρά
Οικονομική ανάπτυξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.