Πράσινη πολιτική: οι επιπτώσεις της στην κουλτούρα, στην ανάπτυξη και στη διεθνοποίηση των βιομηχανικών επιχειρήσεων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Πράσινη πολιτική: οι επιπτώσεις της στην κουλτούρα, στην ανάπτυξη και στη διεθνοποίηση των βιομηχανικών επιχειρήσεων

Κολοβούρη, Κωνσταντίνα

Πράσινη πολιτική, βιωσιμότητα και αειφόρος ανάπτυξη είναι έννοιες που «ριζώνουν» ολοένα και περισσότερο στην συνείδηση, στην κουλτούρα και στις ενέργειες, τόσο των ανθρώπων, όσο και των επιχειρήσεων. Στη χώρα μας, όπως άλλωστε και στο εξωτερικό, γινόμαστε μάρτυρες πολλών και φιλόδοξων επιχειρηματικών κινήσεων και επενδύσεων. Στόχος της πτυχιακής εργασίας είναι να κάνει μια αποτίμηση της πορείας, της σύγχρονης πραγματικότητας και των δυνατοτήτων του βιομηχανικού κλάδου στη χώρα μας, αλλά και να αναλύσει θεωρητικά και πρακτικά τις αλλαγές που παρατηρούνται στις «κλασσικές» επενδύσεις, επηρεασμένες- συμπαρασυρόμενες από το πράσινο κύμα και τις διεθνείς τάσεις και συμβάσεις. Από τα ισχυρότερα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι πρώτον, ότι οι εταιρείες επενδύουν στην πράσινη πολιτική εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια, εξαργυρώνοντας επίρρωση εταιρικής φήμης και αύξηση μεριδίου αγοράς. Δεύτερον ότι όταν μια εταιρεία τείνει να είναι ο ηγέτης κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι της για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο έπακρο στις απαιτήσεις και προκλήσεις που θέτουν τόσο η ενιαία διεθνοποιημένη αγορά όσο και η παγκοσμιοποιημένη κοινωνία θέτοντας τους δικούς της στόχους και τα οράματα της στην ατζέντα των εξελίξεων.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρηματικότητα
Αειφορική ανάπτυξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.