Η οικονομική σημασία του αγροτουρισμού στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Η οικονομική σημασία του αγροτουρισμού στην Ελλάδα

Ανεμογιάννη, Διονυσία

Η θεματολογία της παρακάτω πτυχιακής εργασίας αναπτύσσεται γύρω από την ιστορική εξέλιξη που έχει σημειώσει ο αγροτουρισμός και τις επιπτώσεις που έχουν επέλθει στον ελληνικό χώρο τόσο στην οικονομία όσο και σε άλλους κλάδους. Η ανάπτυξη της επαγγελματικής δραστηριότητας από τις γυναίκες συντέλεσε στην ανάδειξη της επιχειρηματικότητας τους σε θέματα συνεταιριστικών δράσεων ενισχύοντας την τοπική οικονομία και ευημερία. Κύριος σκοπός της έρευνας είναι η παρουσίαση διαδικασιών από τις οποίες επέρχεται η οικονομική αύξηση και η προβολή των περιοχών της περιφέρειας. Στο περιεχόμενο της παρακάτω διατριβής αρχικά παρουσιάζεται η αγροτική γεωργική ανάπτυξη μέσω του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Οι αγροτουριστικές δραστηριότητες βοήθησαν από τα παλιά χρόνια έως και σήμερα στην αύξηση του εισοδήματος αλλά και στην συνεχή ενασχόληση των κατοίκων. Αποτέλεσε μία εναλλακτική λύση τουρισμού που βοήθησε οικονομικά τόσο τους ανθρώπους της περιφέρειας όσο και τους επισκέπτες. Ωστόσο η εφαρμογή του αγροτουρισμού γίνεται δυνατή μέσω κατάλληλων προγραμμάτων όπου επιδοτούν τις προσπάθειες αυτές και στοχεύουν στην ανάπτυξη και συγκράτηση των επιχειρήσεων. Κάποιες από αυτές, όπως οι γυναικείοι συνεταιρισμοί στηρίζονται από παρόμοια προγράμματα επιφέροντας θετικά αποτελέσματα στις τοπικές κοινωνίες και αναδεικνύοντας αυτές και την τοπική τους παραγωγή.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτουρισμός - Διοίκηση και οργάνωση
Επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις
Επιχειρηματικότητα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.