Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Franchising

Γκανάτσιος, Αλέξανδρος

Τα τελευταία 25 χρόνια το franchising έχει καθιερωθεί παγκοσμίως σαν η πλέον επιτυχημένη και ασφαλής μέθοδος ανάπτυξης επιχειρήσεων. Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα στο χώρο της διάθεσης και εμπορίας προϊόντων, της εστίασης και της παροχής υπηρεσιών, όπου, μια πρωτοποριακή ιδέα δημιούργησε ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο Δίκτυο επιχειρήσεων με τεράστια κέρδη. Συστήματα όπως το franchising δεν δημιουργούνται τυχαία στο χώρο των επιχειρήσεων και την αγορά. Σε μια εποχή όπου κυρίαρχη τάση είναι η διεθνοποίηση των αγορών και ο οξύς ανταγωνισμός, δεν υπάρχει καλύτερη λύση αφ' ενός για τις «επιχειρήσεις-ονόματα» να επεκταθούν εύκολα και χωρίς πολλά έξοδα, και αφ' ετέρου για τις μικρές επιχειρήσεις να αποκτήσουν το όνομα, την εμπειρία και την τεχνογνωσία ενός «μεγάλου», κάτω από μια ομπρέλα προστασίας και εξασφαλισμένης επιτυχίας. To franchising είναι μια σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης. Η δημιουργία ενός Δικτύου Franchise προσφέρει και στις δύο πλευρές την ευκαιρία της μεθοδικής, συντονισμένης και πολύπλευρης προσπάθειας με κοινό στόχο την ανάπτυξη, την επιχειρηματική καταξίωση και το συνεχώς αυξανόμενο οικονομικό όφελος. Τέλος, έμφαση πρέπει να δοθεί στο γεγονός ότι το franchising ταιριάζει στη φύση του Έλληνα επιχειρηματία ο οποίος θέλει να λειτουργεί ανεξάρτητα και να έχει αυτονομία στο δικό του χώρο δραστηριότητας.

Thesis
NonPeerReviewed

Δικαιόχρηση (franchising)
Σύμβαση Franchise (Λιανικό εμπόριο)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.