Η ασφάλεια μιας ηλεκτρονικής επιχείρησης. Οι μέθοδοι αξιολόγησης και πιστοποίησης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Η ασφάλεια μιας ηλεκτρονικής επιχείρησης. Οι μέθοδοι αξιολόγησης και πιστοποίησης

Προεστοπούλου, Ευαγγελία

Στον σκοπό της εργασίας, συγκαταλέγεται η προσέγγιση του όρου του ηλεκτρονικού εμπορίου, μελετώντας τον, κάτω από ένα ευρύ πρίσμα. Ο ορισμός αυτός προεκτείνεται όχι μόνο στις βασικές έννοιες του e-commerce αλλά και στο πως μπορεί η εφαρμογή του να επηρεάσει την εμπορική λειτουργία της επιχείρησης προς τον ασφαλέστερο και πιο αναπτυξιακό δρόμο. Αξιολογείται ότι οι σύγχρονες εφαρμογές του Internet σε συνδυασμό με τις προηγμένες τεχνολογίες θα δώσουν μια νέα τροπή στην ήδη υπάρχουσα ηλεκτρονική αγορά, επηρεάζοντας σαφώς, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ωστόσο, οι κίνδυνοι που παρουσιάζονται στα πλαίσια του ηλεκτρονικού εμπορίου καθιστούν απαραίτητη την αντιμετώπιση της αμφισβητούμενης ασφάλειας, για την οποία έχουν αναπτυχθεί διάφορα πιστοποιητικά και μηχανισμοί ασφαλείας. Βέβαια, δεν γινόταν να απουσιάζει από το κείμενο η παρουσία των κρατικών και ιδιωτικών φορέων, που διεξάγουν προσπάθειες απαλοιφής των παραπάνω προβλημάτων μέσα από ένα αρκετά αντιπροσωπευτικό θεσμικό πλαίσιο. Όλα αυτά δεν αποτελούν τετελεσμένα γεγονότα καθώς η εξέλιξη των σύγχρονων εφαρμογών του ΗΕ είναι καθημερινή και συνεχής με συνέπεια η τροχοπέδη του ηλεκτρονικού εμπορίου, που ήταν η δικαιολογημένη ανασφάλεια των καταναλωτών, να αρχίσει σιγά σιγά να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρονικό εμπόριο - Μέτρα ασφαλείας
Ηλεκτρονικό εμπόριο - Υπολογιστών προγράμματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.