Η παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου κα οι προοπτικές του εμπορίου στην ελληνική αγορά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Η παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου κα οι προοπτικές του εμπορίου στην ελληνική αγορά

Καραδημήτρη, Αικατερίνη
Κωνστακάκης, Γερασιμούλας

Το αντικείμενο της πτυχιακής αυτής εργασίας είναι το Φ.Α. Στόχος της είναι τόσο η εξέταση της παγκόσμιας αγοράς του Φ.Α. όσο και η εγχώρια προμήθεια και κατανάλωσή του. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται το δια-περιφεριακό εμπόριο αερίου μέσα από την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής προσφοράς του και τη συμβολή της Ε.Ε στην παγκόσμια καταναλωσή του. Στο τέλος του πρώτου κεφαλαίου περιγράφεται το εμπόριο αερίου στην Κεντρική Ασία συμπεριλαμβανωμένων των χωρών: Τουρκμενιστάν, Ιράν, Αφγανιστάν. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μια περιγραφή της προμήθειας Φ.Α. στην Ελλάδα μέσω των συμβάσεων της Ελλάδας με την Ρωσία, Αλγερία και Τουρκία. Το τρίτο κεφάλαιο αναλύει τους τομείς κατανάλωσης του Φ.Α. στην Ελλάδα όπως στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στο σπίτι και στη αυτοκίνηση. Στο τελευταίο κεφάλαιο γίνεται λόγος για το έργο της διαμετακόμΙσης του Φ.Α. δια μέσου της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, γίνεται μια πρώτη αναφορά στις μελλοντικές ανάγκες της Ε.Ε. σε Φ.Α. και τις προοπτικές κάλυψης αυτών. Προβάλλεται το δυναμικό παραγωγής της Κασπίας θάλασσας και η μεταφορά Φ.Α. από τις χώρες της Κασπίας προς την Ευρώπη. Έπειτα, δημιουργείται ένα ιστορικό συμφωνιών για την υλοποίηση του έργου διαμετακόμισης αερίου στην Ελλάδα.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπόριο - Ελλάδα
Φυσικό αέριο, αγωγοί του

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_sa*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.