Εκπαίδευση και επιχειρηματικότητα : ο ρόλος της στην ανάπτυξη του διεθνούς εξαγωγικού εμπορίου της Ελλάδας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Εκπαίδευση και επιχειρηματικότητα : ο ρόλος της στην ανάπτυξη του διεθνούς εξαγωγικού εμπορίου της Ελλάδας

Σακκά, Αθηνά

Σήμερα είναι γνωτσό ότι ξεκίνημα μιας επιχείρησης απαιτεί γνώσεις, ιδέες και διάθεση για δημιουργία και ότι ο επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι κυρίως αυτός που αξιοποιώντας αυτά που εχει μάθει μεσω της εκπαίδευσης αΛΛά και παράλληλα με αυτήν ακολουθεί τα σωστά βήματα και δεν διστάζει να ρισκάρει επιλέγοντας συνειδητά το δρόμο της ανάληψης επιχειρηματικού κινδύνου, της καινοτομίας και της σκληρής δουλειάς ως αντιστάθμισμα στην εξαρτημένη απασχόληση. Η επιχειρηματικότητα όμως ως έννοια ξεπερνά την ανάληψη επιχειρηματικής δράσης ή τη δημιουργία μιας επιχείρησης. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα σύνολο χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων που μπορεί να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί στα άτομα ιδίως στις νέες ηλικίες. είναι στάσεις και συμπεριφορές που χρειάζονται τόσο μέσα όσο και έξω από την επιχείρηση, τόσο σε κερδοσκοπικές όσο και σε μη κερδοσκοπικές μονάδες, τόσο σε δραστηριότητες οικονομικού όσο και μη οικονομικού χαρακτήρα. Με βάση τα ανωτέρω , είναι προφανές ότι η εκπαίδευση από τα πρώτα βήματα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο να δώσει της απαραίτητες γνώσεις και να διαμορφώσει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα η όποια μπορεί να αποδειχθεί μια καλή επιλογή σταδιοδρομίας και εργασιακής ικανοποίησης στις σημερινές δύσκολες εποχές για την αγορά εργασίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Διεθνές εμπόριο
Επιχειρησιακή εκπαίδευση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.