Το διεθνές καθεστώς μεταφερόμενων εμπορευμάτων και η ανάπτυξη των ενδοκοινοτικών μεταφορών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Το διεθνές καθεστώς μεταφερόμενων εμπορευμάτων και η ανάπτυξη των ενδοκοινοτικών μεταφορών

Κακαρούντας, Λάμπρος

Η πτυχιακή αυτή θα ασχοληθεί με το διεθνές καθεστώς μεταφερόμενων εμπορευμάτων αλλά και με την ανάλυση ενός πολύ σημαντικού κλάδου της παγκόσμιας οικονομίας, αυτού των μεταφορών. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η ανάπτυξή της σε πολύ υψηλό επίπεδο αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη έτσι ώστε οι μεταφορές να παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην οικονομία αλλά και στην ζωή μας. Η τελωνειακή ένωση αποτέλεσε έναν από τους πρώτους ακρογωνιαίους λίθους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατήργησε τους τελωνειακούς δασμούς στα εσωτερικά σύνορα και καθιέρωσε ένα ομοιόμορφο σύστημα φορολόγησης των εισαγωγών. Αποτέλεσμα ήταν να καταργηθούν οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα. Τελωνειακοί υπάλληλοι υπάρχουν τώρα μόνον στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Αυτοί φροντίζουν τώρα όχι μόνον για την εξασφάλιση της ροής του εμπορίου, αλλά βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και προστατεύουν τις θέσεις εργασίας καταπολεμώντας την παραποίηση και την πειρατεία.

Thesis
NonPeerReviewed

Τελωνεία
Εμπορεύματα - Μεταφορές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.