Μελέτη για τις στρατηγικές επιλογές διείσδυσης των ελληνικών επιχειρήσεων στις Βαλκανικές χώρες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Μελέτη για τις στρατηγικές επιλογές διείσδυσης των ελληνικών επιχειρήσεων στις Βαλκανικές χώρες

Αβραάμ, Παρθένα

Τα Βαλκάνια είναι ίσως η πιο πολυτάραχη περιοχή της ευρωπαϊκής ηπείρου την τελευταία δεκαετία. Ιδιαίτερα από το 1989 και μετά, οι εξελίξεις που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου ήταν ραγδαίες. Πτώση του αυταρχικού καθεστώτος της Αλβανίας. Η είσοδος των ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές των βαλκανικών χωρών δεν προάγει μόνο τα ελληνικά οικονομικά συμφέροντα, αλλά δίνει στη χώρα μας τη δυνατότητα να ισχυροποιήσει την πολιτική της παρουσία στην ευρύτερη περιοχή. Η παρούσα μελέτη, έχει τους εξής στόχους: Να εμβαθύνει τους λόγους διείσδυσης των ελληνικών επιχειρήσεων στα βαλκάνια και να προτείνει τρόπους εισόδου που ενδείκνυται για την διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων στις βαλκανικές αγορές όπως επίσης, να αποτυπώσει την παρούσα κατάσταση που επικρατεί στις διμερείς οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες της Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Π..Δ.Μ., Βοσνία-Ερζεγοβίνης, Σερβίας/ Μαυροβουνίου, Κροατίας, Αλβανίας και Τουρκίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρήσεις - Ελλάδα
Εξαγωγές - Ελλάδα
Ελλάδα - Εξωτερικές οικονομικές σχέσεις - Βαλκανική Χερσόνησος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.