Ενέργεια : η πρόκληση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Ενέργεια : η πρόκληση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο

Πεταλίδου, Κυριακή

Είναι γνωστό σε όλους ότι η ενέργεια είναι εκτός απαραίτητη και καθοριστικός παράγοντας κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Είναι γνωστό επίσης ότι για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό τα συμβατικά καύσιμα, όπως π.χ. οι γαιάνθρακες και το πετρέλαιο, η παραγωγή και η καύση των οποίων προκαλεί επικίνδυνους ρύπους για το περιβάλλον. Ένα ακόμα στοιχείο είναι η συνεχής αύξηση της ενεργειακής ζήτησης του, σε συνδυασμό με τα προβλήματα της εξάντλησης των κοιτασμάτων των συμβατικών καυσίμων επιβάλλει την αναζήτηση άλλων πηγών ενέργειας, οι οποίες να είναι ανανεώσιμες -ανεξάντλητες. Τέτοιες πηγές, όπως είναι ο ήλιος, ο άνεμος, το νερό και η γεωθερμία, ανανεώνονται συνεχώς και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Τελευταία παρατηρείται σε όλες σχεδόν τις χώρες προσπάθεια αύξησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.). Τα οφέλη είναι σημαντικά όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την εθνική οικονομία, αφού λιγότερο πετρέλαιο για ενεργειακούς σκοπούς σημαίνει εξοικονόμηση συναλλάγματος και απεξάρτηση των τιμών της ενέργειας από τις διεθνείς συγκυρίες. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν πλέον την μόνη ρεαλιστική λύση για το ενεργειακό και περιβαλλοντικό πρόβλημα του πλανήτη μας και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και κοινότητες.

Thesis
NonPeerReviewed

Ενέργεια
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.